Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Skolfotografering på Peder Skrivare Bild: Lisa Brunzell
Skolfotografering på Peder Skrivare Bild: Lisa Brunzell

Låt oss ha skolfotot kvar

Jag går i årskurs 6 och vill ha kvar skolkataloger!

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Jag har frågat flera kompisar vad de tycker och alla är emot att den ska tas bort. Bara tanken på att det inte kommer finnas skolkataloger i framtiden gör mig ledsen.

Alla älskar skolkatalogen och det är det enklaste sättet för mig att få bilder på alla i klassen och resten av skolan. På det sättet blir det enklare för mina föräldrar att lära sig mina klasskamrater, andra kompisar i skolan och lärarna, så jag tycker verkligen inte att skolkatalogerna borde försvinna och det tycker inte de flesta heller.

LÄS MER: Slut för skolfotografering i Uddevalla

Dessutom kommer jag i framtiden inte att kunna visa mina barn skolfoton och visa mina klasskamrater, eftersom det inte kommer tas några mer bilder. I helgen var jag hos min mormor och morfar och då visade de skolfoton från när de var små och det var superkul att kolla och se hur dem, deras klasskamrater och fröknar såg ut. Bara tanken på att jag inte kommer kunna göra det gör mig superledsen. Mest synd är det om min lillebror som går i ettan. Han kommer inte att få fler klassfoton.

Lisa Thörn sa att “skolfotot har inneburit en stress för de familjer som inte har råd” och att barn kan känna sig utanför då. Det tycker inte jag alls stämmer. Jag tror inte att någon i min klass tycker att det är jobbigt att inte ha en skolkatalog. Det är inte så att vi går runt och frågar ”Har du en skolkatalog?”. Jag vet inte ens vem som har skolkatalog eller inte. Dessutom är skolkatalogen inte dyr. Den kostar inte hundra kronor, och en familj kan dela på en katalog. Mina föräldrar har nästan aldrig köpt de andra porträttfotona, och jag har aldrig känt mig utanför för det.

LÄS MER: Låt skattebetalarna betala och behåll skolfotograferingen

Snälla, låt oss få ha kvar vår skolkatalog. Jag vill fortsätta kunna visa mina föräldrar bilder på klassen och lärarna. Och så vill jag kunna spara den för att visa mina barn.

Astrid Älmegran

6A Ljungskileskolan