Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Vattenpalatset i Vänersborg Äventyrsbad Bild: Kent Eng

Låt vinterbadarna få reseersättning

Man kan ju använda andra kommuners badhus

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Jättegamla badhuset vid kajen, samt gamla Walkesborgsbadet, samt det nya badhuset ligger på samma väl valda plats för stadens (alla) invånare. Olika högljudda intressegrupper delar självklart inte min åsikt, men det ligger i sakens natur att det är så. De som är vana att skrika högt och få en större bit av den kommunala kakan, till nackdel för den lilla människan, kommer fortsätta göra så till döddagar.

Vinterbadhuset på Gustavsberg/ Bodele är ju däremot en fullständigt befängd idé från början till slut. Hallå, vi bor på en plats där det fryser på vintern ibland, och ibland fryser det rejält. Ett plåtskjul utan riktig grund kommer bli en kall katastrof. Att plåtskjulet nu är lagt på is är ett bra beslut.

Som ett alternativ till att tillgodose de högljudda intressegruppernas idé om ett permanent badhus i stadens utkanter, vore att ge badsugna vinterbadare ekonomiskt stöd för att resa till de grannkommuner som har badhus. Alltmedan det nya, centrala Walkesborgsbadet växer fram. Här kan ju en mängd olika lösningar tas fram beroende på om man vill bada för till exempel rehabträning, simträning/tävling eller bara för nöjes skull. Förmodligen vill Vänersborg, Trollhättan, Stenungsund med flera ha ekonomisk kompensation för att Uddevallaborna sliter på deras kommunala badhus. Och självklart ska de få ersättning för det.

Varför inte kombinationen Walkesborg/ reseersättning lyfts fram mer i debatten är en gåta, men är enligt mig det bästa alternativet, för gemene Uddevallabo, i väntan på det nya.

Pål Magnusson

Uddevalla