Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Rökfritt. Regeringen vill ha rökfria uteserveringar, debattören vill ha ett helt rökfritt Sverige.

Ledarsidan har fel – folket vill ha "sosseriet"!

"De som vill förbjuda rökning är flera miljoner svenskar"

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Malin Lernfelt har onsdagen den 31 januari en ledare i Bohusläningen där hon anklagar mig och flera miljoner svenska medborgare för att vara erbarmligt byråkratstyrda, konflikträdda och gnälliga. Att vi bara accepterar att vårt land, och kanske särskilt nöjeslivet, för alltid kommer att vara ett sossefierat vuxendagis.

Läs ledartexten: Nu slår glädjedödarna till igen!

Om Malin Lernfelt anser att nöjeslivet består i att få röka på uteservering, så måste hon ha haft väldigt kul tidigare. Men nu är det så att sossefieringen innebär att de som vill förbjuda rökning är flera miljoner svenskar, förmodligen mer än halva vuxna befolkningen. De har sossarna lyssnat på, i motsats till Lernfelt, som anser det roligaste som finns är att leva livet som man gör i Rom, Paris och Barcelona.

Upplysningsvis: i dessa städer rökte man precis överallt för 30 år sedan, i kön på apoteket, i väntrum på sjukhus och så vidare, men det har man ändrat på och man funderar i dessa städer nu på att gå mot fler rökfria ställen precis som vårt Sverige gjort.

Jag ser fram emot ett totalt rökfritt Sverige.

 

Hans Lundberg

Hälleviksstrand

 

Svar direkt:

 

Svar: Jag tycker att man måste göra skillnad på rökning inomhus där det finns en bevisad negativ hälsoeffekt även för icke-rökare och rökning utomhus där det i dagsläget inte finns någon påvisad sådan.

Det är inte heller rimligt att lagstifta mot varje mänskligt beteende som någon störs av, även om man i grunden har goda syften. Då blir det till slut omöjligt att leva alls. Vägen till helvetet är som vi alla vet kantad med goda intentioner.

 

Malin Lernfelt

fristående skribent för Liberala Nyhetsbyrån