Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Tungt. LSK åker ned i division 1.

LSK-ledningen hade ingen koll

Lossa nu på prestigehandbromsen som finns och ta in människor som kan fotboll och inget annat.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Nu har det gått en tid sedan Ljungskile SK blev degraderade till division 1. En degradering som möjligtvis kunde ha undvikits om klubben lyssnat på alla som larmade tidigt om var detta skulle ta vägen. Själv skrev jag en insändare som publicerades 13 juni med ett krav på att man ska fokusera på fotboll och inga onödiga sidoprojekt som "gröna bollar" med mera.

Jag fick svaret att detta är viktigt och att nya projekt var på gång allt enligt Svenska Fotbollsförbundets riktlinjer. Har SVFF riktlinjer för vad klubbar ska hålla på med? Nej, såklart inte. Det var fina ord som kom i svaret, men de var helt utan betydelse.

Vad har då hänt? Det är mycket tråkigt att konstatera att man hade ingen kontroll på vad laget presterade, vilka spelare som värvades. Tränaren vi hade körde laget så ner i botten att de inte kom upp igen. När tränarskiftet kom var det för sent. Fiaskot var fullbordat.

Självklart är det ett mycket viktigt jobb att hitta nya lösningar för framtiden när det gäller intäkter. Men då ska man också presentera varför och vad dessa projekt kan ge i framtida utdelning. Varför gör vi detta? Men inga konkreta svar har givits. Nu har man landat rätt ner i division 1. En kraschlandning som man kunde sluppit om man från "cockpit" tidigt lyssnat på "markkontrollen".

Vi som läst tidningen under detta år har fått veta att det finns ett fotbollsutskott som tillsattes under sommaren för att stötta dåvarande tränare. Nu läser vi att "det nybildade" utskottet ska tillsätta en tränare. Tränaren presenterades ju dagen efter sista matchen? Vad är det som händer egentligen? Denna följetong är ännu inte över känns det som. Spännande.

Nu är det division 1 som gäller. Lossa nu på prestigehandbromsen som finns och ta in människor som kan fotboll och inget annat. För nu gäller inga sidoprojekt längre, nu gäller gräsrotsjobb och ödmjukhet.

Den oerhört besvikne sympatisören