Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Skarsjövallen Ljungskile LSK Bild: Karl af Geijerstam
Skarsjövallen Ljungskile LSK Bild: Karl af Geijerstam

LSK måste ha ordning på sina utgifter

Att det alltid skall vara samma förutsättning även vid de mindre orterna runt centralorten är ju tyvärr inte möjligt.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Svar till Gunnar Persson

LÄS MER: LSK tar sitt ansvar för ungdomarna

Jag brukar ogärna svara personer som svarar på mina insändare eftersom det då riskerar blir ett långdraget skrivande. Gör ett undantag nu och kommer inte svara mer sen i ämnet. På min insändare om LSK när dom öppnade Skarsjövallen igen använde jag signaturen Idrottsintresserad. Att jag använde en signatur och inte mitt riktiga namn tycks medföra att signaturen Gunnar Persson Kastet Stillingsön ifrågasätter om jag är idrottsintresserad, eller bara vill älta i ämnet. Eftersom jag fortsätter att vara anonym, så hjälper det kanske inte vad jag skriver för det viktiga är tydligen att jag skriver under med mitt namn. Har dock inget behov av att framträda med namn. Men jag kan upplysa dig om att jag har lång erfarenhet av många olika idrotter bl.a. fotboll på lite olika nivåer och inte bara som aktiv utan även som ledare för ungdomar. Så spännvidden på mitt idrottsintresse och även idrottsliga kunnande är ganska stort.

LÄS MER: LSK öppnar Skarsjövallen – erkänner att stängningen var ett utspel för reaktion

LSK säger själva i samband med sin presskonferens att kommunen började se över möjligheten att ställa ut baracker och till dessa dra fram el och vatten, så LSK ungdomar skulle kunna träna på sin hemmaarena. Eftersom kommunen kunde få fram pengar till detta, ansåg LSK att då måste det ju finnas pengar att hämta, vilket man också uttalar sig om.

Att det alltid skall vara samma förutsättning även vid de mindre orterna runt centralorten är ju tyvärr inte möjligt.

Om LSK inte öppnat Skarsjövallen och kommunen ställt dit baracker med el och vatten hade ungdomsverksamheten till stor del kunnat fortsätta och det hade satt styrelsen i en knepig situation. LSK säger också att man ser att kostnaden att hyra in sig på Rimnersvallen, jämfört med intäkten att driva detta på Skarsjövallen inte var någon bra lösning. Det torde vara seriespelet för A-lagen som i första hand genererar intäkter inte ungdomsverksamheten, och då är det inte svårt att dra slutsatsen att öppningen i första hand inte handlade om ungdomsverksamheten, speciellt eftersom kommunen hade lösningar på gång för detta. Men att använda ungdomsverksamheten som slagkraftigt argument är inte LSK dom första att göra. Jag är övertygad om att LSK är väldigt måna om sin ungdomsverksamhet och vill att den skall ha bra förutsättningar.

Även jag anser att alla ungdomar i kommunen skall ges liknande förutsättningar. Att det alltid skall vara samma förutsättning även vid de mindre orterna runt centralorten är ju tyvärr inte möjligt. Då skulle det finnas badhus, ishallar, stora idrotshallar på många ställen. Att tala sig varma om sin ungdomsverksamhet vid presskonferensen var därför en självklarhet. Att inte nämna den som en av orsakerna till öppnandet vore en katastrof för klubbledningen. Ordföranden uppger väldigt tydligt på presskonferensen att stängningen av Skarsjövallen var ett spel för att få kommunen att reagera. Men kommunens reaktion var inte att öppna kassakistan igen, utan kommunens reaktion var att undersöka möjligheten att låta ungdomsverksamheten kunnat fortgå, via andra lösningar. När inte rätt reaktion nåddes öppnande LSK arenan igen.

Tydligen har LSK fått fart på ekonomin eftersom nya spelare med Allsvensk rutin anslutit till klubben. Visserligen har några också slutat, men ingen tror väl att detta skifte medfört lägre kostnader för klubben. Dock torde uppsägningen av några vaktmästare ha medfört mindre utgifter.

Var även väldigt tydlig med att jag inte har något emot LSK och det dom presterat sen 90-talet och att jag gläds åt framgångar och avancemang i seriesystemet. LSK har gett Uddevalla reklam och det är möjligt att löften inte hållits av kommunen eller misstolkats av LSK. Detta kan vi tyvärr inte påverka, då inga beslut tycks finnas dokumenterade kring detta. Jag är också tydlig med att LSK som förening måste ha ordning på sina inkomster kontra utgifter eftersom det annars är omöjligt att driva en förening. Jag hoppas innerligt att vi om några månader slippa läsa att kronofogden ännu en gång knackar på dörren p.g.a. en massa obetalda räkningar.

Fortfarande idrottsintresserad.