Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Att arenan öppnades igen av LSK visar att man värnar barn- och ungdomsidrotten, menar skribenten.

LSK tar sitt ansvar för ungdomarna

Liksom du ”idrottsintresserad” följde jag via nätet också presskonferensen och förstår att vi uppfattade budskapet från LSK ledning olika.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Svar till

”idrottsintresserad” 2/8

Du har självklart din fulla rätt att tycka, ”att LSK :s agerande är ett osvenskt beteende” vad gäller stängandet och öppnandet av Skarsjövallen. Men att utan uppge ditt riktiga namn börja spekulera och insinuera över LSK agerande i och runt frågan är för mig nog ett lika osvenskt beteende från en verklig idrottsintresserad. Det får en att fundera över hur starkt ditt idrottsintresse egentligen är och vad du vill åstadkomma med insändaren? För du avser väl inte bara älta om kända realiteter?

Själv uppfattade jag huvudbudskapet med att öppna arenan efter en månad var för att rädda barn- och ungdomsverksamheten och som hur tydligt som helst underströks av dess huvudansvarige. Som själv en gång i tiden tränare för ett flicklag i fotboll fick jag klart för mig betydelsen av att deras träning och matcher kunde ske i närheten av där man bor och föräldrar enkelt kunde stötta med transporter mm. Ungdomsverksamheten behöver också föreningens representationslag som stimulans och förebilder för att fortleva och utvecklas. Just genomförd F16 nordiska flickturnering i regionen och dam VM belyser detta på ett nog så övertygande sätt.

Flera tusen namnunderskrifter från LSK fotbollsälskare till Uddevalla kommun om att LSK likabehandlas framledes gällande föreningsstödet är för mig inte en markering mot kommun utan en påminnelse om att frågan nu måste få en rättmätig lösning. Att, som också tydligt kom fram i presskonferensen, ideella krafter nu gått in och tagit över avskedade vaktmästares arbetsuppgifter säsongen ut för att på så sätt hålla arenan intakt för barn och ungdomsverksamheten och föreningens viktiga höstmatcher för herr- och damlag är beundransvärt och visar tydligt att LSK tar sitt ansvar och har koll på sin ekonomi. Ett initiativ och utmaning som borde få kommunen att snabba på utlovad ny utredning om föreningsstödet. Till fromma för all fotbollsverksamhet i kommunen och stor glädje för alla oss landsbygdsbor i regionen som älskar LSK och Skarsjövallen.

Gunnar Persson

Kastet, Stillingsön