Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
STOCKHOLM 20191013Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor (KD), Centerpartiets partiledare Annie Lööf (C) och Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni (L) efter söndagens partiledardebatt i SVT:s Agenda.Foto: Fredrik Sandberg / TT / kod 1008 Bild: Fredrik Sandberg/TT

Lycka till med utarmningen av landsbygden, C och L

Borgerlig politik fylld av snedsteg, privatiseringar och felräkningar kostar mycket pengar

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

I nyheterna den 5 november träder det fram en moderat, som efter det att man i Stockholm haft entreprenörer som missat hållfasthet i nya genomfartstunneln, han påstår att regeringen har fallit ur fullständigt.

Det är klart att Löfven (S) säkert skulle kunna göra tunneln stabilare så vi slapp få en fördröjning av tunnelarbete med flera år plus en fördyring med många miljarder. Till denna moderat vill jag också säga att Löfven säkert skulle kunna fixat Karolinska mycket bättre än vad som skett och på det sättet sparat ytterligare kanske tio miljarder. Nu har allt moderat slarv med Karolinska lett till att de varslar runt 350 anställda undersköterskor och läkare. Snacka om kloka och dugliga moderater, det är inte utan att ni kostar fattiga svenskar pengar med ert slarv.

Samma datum i Aktuellt sitter Nyamko Sabuni (L) och skyller ifrån sig allt ansvar för den misslyckade starten av nya Arbetsförmedlingen. Hon anser att de ledare som lämnat AF, vilket fått till följd att anställda också lämnat AF och att dessutom nya entreprenörer har gått i konkurs i väntan är ledningens ansvar.

Det verkar som Sabuni (L) och Annie Lööf (C) bara velat ha en privatisering och det skulle den skulle tidigare ledningen av AF fixat. Hur kan man som politiker kräva en privatisering av AF utan att ha en tanke hur det skall gå till och hur det skall genomföras. Dylika politiker saknar förstånd och borde avsättas innan de raserar hela landet bara för att få ett hundratal nya vd:ar i arbete som tömmer oss på skattepengar!

Till Centern och Liberalerna vill jag bara säga, Lycka till med utarmningen av landsbygden!

Hans Lundberg

Hälleviksstrand