Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Lyser i mörkret. Skräm inte varandra, tänd ljus i stället.

Lys upp din värld och välj bort mörkret

Det ger ringar på vattnet.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Nu är det spökvandringar på många håll. Leksaksaffärerna erbjuder halloweenkostymer, ofta groteska, och halloweenfester ordnas i mängd, allt med ondskan som tema.

Men vad vill vi fira under årets mörka månader? Vill vi sätta sjukdom och död, eller hälsa, liv och godhet i centrum? Vad vill vi ge vidare till den uppväxande generationen?

På Liseberg kan man betala dyra pengar för att omge sig med gastar och onda clowner! Där kan man bli chockad och skrämd, rysa av hånskratt och ångestskrik och bli nedskvätt av galla.

Runt om i Sverige har nu flera människor, däribland barn, blivit skrämda, jagade, hotade och skadade av onda clowner, utklädda människor som njuter av att sätta skräck i och skada andra. Är det ena ”skoj” och det andra hemskt!?

Nej, tänd ett ljus i stället! Lys upp din värld! Välj bort mörkret och stå upp för ljuset, i ord och handling. Det ger ringar på vattnet! Glöm inte att det är omöjligt att ge bort godheten, den kommer hela tiden tillbaka till dig. Ont eller gott är ett val och det börjar i våra hjärtan.

Emelie