Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Karl af Geijerstam
Bild: Karl af Geijerstam

Lysekil behöver en aktiv bostadspolitik

Moderaterna: Nuvarande styrdokument är totalt inaktuellt.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Bristen på hyresrätter och lägenheter i allmänhet är påtaglig. Många människor vill flytta till Lysekil men får avstå, på grund av bostadsbristen.

Vi i Moderaterna vill se till att ett det finns ett aktivt bostadspolitiskt program. Det program som kommunfullmäktige antog 2013 är inte bara ett styrdokument som är oreviderat, utan även totalt inaktuellt. Istället anser vi att både det kommunala bostadsbolaget Lysekilsbostäder samt Lysekils kommun bör anta ett nytt bostadspolitiskt program där framtid både lång som kort utarbetas och varje år revideras.

Detta program skall ligga till grund för kommunens bostadsförsörjning i framtiden. Vi måste arbeta mer aktivt och närmare privata aktörer, skapa fler markytor utanför centrala delen av Lysekil för bostadsbyggande. Ett aktivt bostadspolitiskt program behövs för att säkerhetsställa det kommande behovet i Lysekil och för att underlätta byggnationer i kommunen.

Moderaterna i Lysekil är ert framtidstänkande parti som ser en positiv utveckling i framtidens Lysekil. Ska vi som kommun bli större och starkare så behövs det nya bostäder och fler människor till kommunen. Då vågar företag satsa och jobben komma därefter. Så se framåt och ha framtidstro. Rösta på Moderaterna i Lysekil i valet den 9:e september!

Per Wallman

Moderaterna Lysekil