Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

"Bland annat finns de som jobbar sent inom till exempel vårdyrken och behöver kunna ta sig till och från jobbet på ett smidigt sätt." Bild: Hasse Holmberg

Många resenärer har andra mål än krogen

Tack för din insändare. Precis som du skriver ska vi alltid använda våra resurser på ett ansvarsfullt sätt. Eftersom vi är delvis skattefinansierade är det viktigt, särskilt ett år som detta då våra biljettintäkter kraftigt minskat och hela samhällsekonomin är ansträngd.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Svar till Christer

LÄS MER: Dra in nattrafiken och spara pengar

Men trots det ekonomiska läget har kollektivtrafiken en fortsatt viktig samhällsfunktion att fylla. Många som reser med oss på kvällar och nätter gör det av andra skäl än att gå på krogen. Bland annat finns de som jobbar sent inom till exempel vårdyrken och behöver kunna ta sig till och från jobbet på ett smidigt sätt.

Vi är också uppmanade av Folkhälsomyndigheten att under rådande pandemi köra vår trafik i ordinarie omfattning, samt att förstärka där det behövs, för att motverka eventuell trängsel. Av den anledningen vore det inte heller klokt att göra reduceringar i trafiken just nu.

Vi fortsätter se över våra resurser och hur de kommer till bäst nytta. Vi uppskattar alla synpunkter vi får in. Om man har fler tankar eller frågor är man varmt välkommen att kontakta vår kundservice på 0771-41 43 00 eller via vår hemsida.

Henrik Kjellberg

Västtrafik