Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

M ville aldrig diskutera politik

Centerpartiet i Munkedal: Det är upp till var och en att stå för hur man har röstat.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Efter valet har Centerpartiet i Munkedals kommun haft samtal med nästan alla partier. Vi har diskuterat olika förslag och lösningar. Vårt huvudspår var att få till en majoritet i kommunen med S och M och eventuellt något mer parti. Det hade blivit en stabil och trygg majoritet tror vi, men det fanns motsättningar som vi inte kunde lösa. Vi hade även samtal kring ett allianssamarbete. Intresset från M gällde dock endast fördelning av platser och när vi ville diskutera politiska frågor var inte M lika intresserade. I detta alternativ hade vi inte fått någon majoritet och det finns ett par frågor där våra åsikter skiljer sig åt och. Inget av detta gick alltså att bygga vidare på.

Vi valde att gå tillbaka till den grupp vi samverkat med de senaste två mandatperioderna, och tillsammans även med KD kommit överens med S och MP om ett valtekniskt samarbete for kommande mandatperiod. Vi är beredda att ta ansvaret för hela Munkedals kommuns utveckling och har ställt vårt alternativ till fullmäktiges förfogande. Vi baserar vårt samarbete på en gemensam värdegrund och kommer att prioritera skola, vård och omsorg och vi ska arbeta för att utveckla hela Munkedals kommun.

Att Liberalerna och Moderaterna nu gjort upp med SD beklagar vi. Man har frångått det värderingsval som gällt partierna på riksnivå, och vi är besvikna på Liberalernas sätt att försöka lägga skulden på Centerpartiet; det är upp till var och en att stå för hur man har röstat.

Centerpartiet kommer att fortsätta att arbeta för Munkedals bästa, och driva våra hjärtefrågor i kommunfullmäktige.

Lars-Göran Sunesson

ordförande Centerpartiet Munkedal

Karl-Anders Andersson

Gruppledare Centerpartiet Munkedal