Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Majoriteten slösar miljoner för ingenting

Jan-Olof Larsson: Inga strukturella förändringar har skett i Sotenäs

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

I en artikel i Bohusläningen på torsdagen den 17 jan så framgår det att den styrande majoriteten i Sotenäs med moderaterna i spetsen skall minska resurserna till omsorgen och äldreomsorgen.

I en debatt inför valet där undertecknad samt det moderata kommunalrådet Mats Abrahamsson och hans partikamrat och ordförande i omsorgsnämnden Nils Olof Bengtsson deltog.

I debatten framförde de båda moderaterna med stolthet att Sotenäs kommun hade en välskött ekonomi och en god ekonomisk hushållning av resurserna.

Omsorgsnämnden har under många år visat minusresultat i bokslutet. Och varje år har den styrande majoriteten föreslagit neddragningar med några procentenheter. Inga strukturella grepp har tagits i någon kommunal verksamhet utan allt har fått flyta på.

Nu säger Nils Olof Bengtsson som tidigare hävdat att Sotenäs har en god ekonomisk hushållning att omsorgen haft för mycket pengar under flera år. Att en nedtagning nu med flera miljoner inte kommer att märkas i verksamheten, ett helt otroligt påstående utifrån tidigare utsagor.

Detta innebär ju att enligt hans egen bedömning att majoriteten slösat bort flera miljoner för skattebetalarna varje år. Pengar som inte skattebetalarna fått något för eftersom en besparing inte kommer att märkas. Det kan starkt ifrågasättas om en sådan styrning skall få godkännande av revisorerna. Det kan och bör ifrågasättas om den nuvarande politiska ledning av Omsorgsnämnden skall ha fortsatt förtroende av Fullmäktige.

Vi Socialdemokrater anser att en översyn av både skolan och omsorgens verksamheter måste snarast genomföras och att det måste vidtas strukturella åtgärder. När detta är gjort är det högst troligt att det behövs ekonomiska förstärkningar av omsorgens verksamheter.

Jan-Olof Larsson

Socialdemokraterna

Sotenäs