Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Christine Olsson/TT
Bild: Christine Olsson/TT

Malmön vanhelgas av ett utegym

"Tyder på en stor historielöshet från styrelsen för föreningen Bohus Malmön"

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

På föreningen Bohus Malmöns hemsida kan man läsa att föreningen avser att bygga ett utegym och att detta skall placeras i Folkets Park.

Jag kan förvisso inte bedöma behovet av ett utegym men nog förefaller det mig som om föreningen kunde ha andra och mera angelägna projekt att satsa pengar på. Ett utegym blir troligtvis ännu en sak som står oanvänd 10-11 månader om året. Men naturligtvis kan en förening satsa pengar på projekt även om inte alla medlemmar är ense om detta. En helt annan sak är frågan om placeringen av detta gym.

Malmöns Folkets Park med tillhörande Folkets Hus anlades av stenhuggarna för stenhuggarna för över 100 år sedan. Parken med sin dansbana är idag, bortsett från att det gamla Folkets Hus ersattes av ett nytt för 25 år sedan, identiskt med hur det var från första början. Att placera ett utegym i denna miljö är närmast att betrakta som ett vanhelgande av området och tyder på en stor historielöshet från styrelsen för föreningen Bohus Malmön. Jag uppmanar styrelsen för Malmöns Folkets Hus att säga nej till denna placering samt Sotenäs kommun att anvisa annan plats för ett eventuellt utegym.

Bengt Carlsson