Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Man behöver inte genomföra alla beslut

I Bohusläningen har vi genom åren fått otaliga artiklar om hur illa det ser ut vid återvinningsstationen vid Östrabo. Den används ofta som soptipp och näringsidkare inom restaurangbranschen tycks tro att deras matavfall skall lämnas där.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Nu ämnar kommunen öppna en ny återvinningsstation på Fasseröd vid en gammal bussvändplats. Flera fastigheter ligger nära och sannolikheten att denna station blir ytterligare ett ställe att dumpa saker är tyvärr stor. En orsak är att mängden trafik som passerar är begränsad vilket gör att de som dumpar skräp kan göra detta ostört.

Matrester kommer öka risken för ’skadedjur’ och kombinationen med flera skogsområden omkring gör att råttor, rävar och andra djur troligen blir trogna gäster på en sådan station. Trots problemen vid Östrabo har man fortfarande efter alla dessa år inte fått stopp på nedskräpningen där.

Beslutsfattare måste inte genomföra dåliga beslut. Man kan tänka om och göra rätt.

Borde inte vara svårt att hitta en lämplig placering. Varför inte där den gamla OK macken låg vid infarten till Dalaberg. Mycket trafik i rörelse som minskar risken för dumpning av skräp och enkelt att kameraövervaka.

Man kanske skulle skicka in ett medborgarförslag att den återvinningsstation som finns vid infarten till Kurveröd flyttas ner till stadshuset så kanske ni löser problem med nerskräpade återvinningsstationer.

Uddevallabo