Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Man kan väl ha kvar Vardagsrummet?

De som orkar gå i trappan kan väl få använda lokalen?

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

För en tid sedan skrevs det om Vardagsrummet på Folkets Hus. (28 december) HSO hade tydligen gjort en skrivelse och påpekat att det inte går att komma in där för alla – det är inte handikappanpassat. Man måste gå i trappor för att komma dit. Jag har varit dit några gånger och jag är mycket förtjust i lokalen för den är så småskalig och lite annorlunda.

LÄS MER: Vardagsrummet läggs ned – för dyrt att tillgänglighetsanpassa

Jag har full förståelse för att det är jobbigt att vara handikappad och att man inte kan komma in överallt, men för den skull kan väl de som orkar gå i trappan få använda lokalen. Vi kan väl unna dom som kan, att gå dit och utnyttja en bra lokal – inte vara missunsamma.

Vi kan ju titta på samhället i stort och olika arrangemang. Vi har olika möjligheter att vara med. Ekonomin är väl den största stötestenen. Tänk så många arrangemang det bjuds på som kostar flera hundralappar. Det är otroligt många som inte har pengar över till dessa nöjen. Ta exempelvis fattigpensionären som gärna skulle vilja förgylla vardagen med något roligt. Men det är bara en omöjlighet eftersom pengarna inte finns.

Det kan tyckas vara fel att jämföra olika grupper med varandra, men ibland tycker jag nog att det kan vara befogat. Jag har själv svårt att vara avundsjuk. Vi är många som har tittat på Nobelfesten och tänkt tanken "tänk att få vara med där en gång och känna hur det kánns".

Men vi vet att det är omöjligt. Inte tänker jag att eftersom inte jag får vara med så bör inte andra heller få vara med.

Anonym