Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Adam Ihse/TT

Mer träning gör oss friska och starka – vad väntar du på?

I början av människans historia var vi jägare och samlare. Rörelse var en naturlig del i vardagen, en förutsättning för överlevnad. Alla muskler fick regelbunden utmaning för det de var skapade för. I dag har vi hjälpmedel för förflyttning, arbete med mera, och tiden vi sparar borde vi använda till att röra oss mer.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Människor som tränar regelbundet är mindre deprimerade. Många tröttnar på att träna efter ett tag men det är inte bra för vår hälsa. Man kan välja att ta en kortare paus från träningen, men att sluta röra på sig betyder kanske att vi inte bryr oss om vår hälsa som vi borde.

Alla människor är viktiga för ett samhälle. Ett samhälle behöver starka och friska människor som kan jobba och leda ett land, det kan inte de gamla och svaga, som i sin tur har varit med och byggt upp landet vi lever i.

Det är också nödvändigt att göra någonting för att skydda den kommande generationen som ska ta över, till exempel förbättra deras allmänna hälsa och minska sjukdomar. Den yngre generationen är oftast frisk, men många har problem med stress. Regelbunden träning bidrar till att hormoner frigörs så att stress inte påverkar individen lika mycket.

Sammanfattningsvis borde vi träna varannan dag ungefär för att hålla oss pigga och glada.

Aliya