Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Moderat ideologi går före kommuninvånarnas bästa

Socialdemokraterna: Rambo förvägras ge anbud på sophanteringen.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Sotenäs skall genom sitt renhållningsbolag Rambo som ägs tillsammans med Lysekil, Munkedal och Tanum utöka återvinning av hushållssopor. Det samägda renhållningsbolaget gick ut och begärde in anbud från eventuella entreprenörer. Detta har nu gjorts två gånger och bara ett anbud har inkommit. Konkurrensen på marknaden är dåligt och priserna för oss kommuninvånare blir alltså höga.

Lysekil har sedan tidigare gett uppdraget till Rambo att utföra uppgiften. Numera har även Munkedals kommun begärt att Rambo skall räkna på att utföra uppdraget i egen regi. Detta för att pressa priset till förmån för invånarna i Munkedals kommun.

Men det borgerliga styret i Sotenäs vägrar att låta deras bolag Rambo räkna på uppdraget. Det skulle ju kunna bli så att det egna bolaget var effektivare och mindre kostsamt än det privata anbudet. Detta till förmån för oss som bor i Sotenäs.

För Alliansen i Sotenäs gäller det inte att se till kommuninvånarnas bästa, där handlar det om ideologi. Så lite som möjligt skall ske i gemensam verksamhet och mesta möjliga skall drivas privat.

Därför stoppar borgarna i Sotenäs möjligheten att pressa kostnaderna för kommuninvånarna för sophämtning och istället inför den så kallade utmanarrätten. Vilket innebär att all kommunal verksamhet, teknisk såväl som vård och omsorg skall utsättas för privat konkurrens. Allt för att moderat ideologi skall gå före kommuninvånarnas bästa.

Theresé Mancini

ordförande för Socialdemokraterna i Sotenäs

Jan-Olof Larsson

Socialdemokratisk riksdagsledamor emeritus