Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. Bild: Ali Lorestani/TT
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. Bild: Ali Lorestani/TT

Moderaterna bidrar inte med något konstruktivt

Ja, ni är duktiga som driver på, det verkar som ni tror att ni har räddat landet från att gå under.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik till Moderaterna 16 maj

LÄS MER: Vi gnäller inte – effekterna av coronakrisen kommer bli långvariga

Ja, ni är duktiga som driver på, det verkar som ni tror att räddat landet från att gå under. Men till er två moderater som svarat på min insändare, Ann-Sofie Alm och Johan Hultberg, som menar att ni inte gnäller. Jag hör nästan aldrig en moderat i tv eller radio säga annat än "för lite", "fel", "sänk skatten", "dålig ledning", "byt ut" och så vidare, och nu säger dessa moderater att det är bra med samarbete? Men hur tänker ni att nya sjuksköterskor och undersköterskor skall hinna utbildas till coronakrisen? Det tar minst tre år att utbilda en sjuksköterska.

Moderaterna har gjort rika rikare, er ledare åkte taxi för stora pengar och dessutom sålt ut skolor och annat för småpengar. Elisabeth Svantesson (M), som ekonomisk talesperson, testade med dubbla boenden, och vård och äldrevård i landets huvudstad har lidit svårt under M och KD. Och Ulf Kristersson (M) fick fnatt och skällde ut SR för att de hade redovisat allt skit han hade åstadkommit som borgarråd i Stockholm. Sådant bygger inte förtroende hos folket.

Utöver att jag pratat med några företagsledare som anser att den förda politiken i nuläget är helt ok så har jag hört och sett på radio/tv att ledare, både för större och mindre företag, accepterar regeringens förda politik. Svenskt Näringsliv är också förhållandevis nöjda, men de ser naturligtvis, precis som alla vi andra, vissa problem. Er förre finansminister Anders Borg (M) anser att regeringen gör ett bra jobb och han verkar gilla det nuvarande finansminister Magdalena Andersson (S) gör.

LÄS MER: M måste sluta med sitt gnäll – låt regeringen lösa det här i fred

Att Socialdemokraterna mer eller mindre tvingades regera ihop med Centern och Liberalerna berodde ju på att endast KD ville ha Ulf Kristersson (M) som ledare för landet, så då kan man säga att valet på Löfven föll sig rätt och hans förtroende är nu över 50 procent. I dag skulle 31,7 procent rösta på S, samtidigt är det bara 18,6 procent som vill ha moderater vid ett val. Så jag upprepar, sluta med ert klagande så kanske ni får högre förtroende! Vid er förra regeringsperiod tömde ni landets kassa för att sänka skatter för höginkomsttagare. Vår eminenta finansminister Magdalena Andersson (S) har vårdat och byggt upp svensk ekonomi igen, så nu vill vi inte ha fler moderater i regering som vill riva ner allt för vanliga människor igen. Så sluta att försöka trumfa över regeringens förslag för det leder er åt fel håll, i ständigt dalande.

Hans Lundberg