Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Jan Ivarson (arkivbild)

Moderaterna byter fasad

"Alla med förnuft inser att öppna gränser kan bli ohållbart"

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

I strävan att sänka pris och maximera vinsten byggdes hus med enstegstätade fasader. Husen fick problem, men framstod som gedigna stenhus från förra århundradet.

Få gör ogärna ny affär med personer som tidigare lovat mer än de kunnat hålla. Ska ett företag återfå kundernas förtroende gäller att företaget erkänner allvarliga misstag och byter ut ledningen.

Moderater och andra partier har ådragit landet oreparabla skador på välfärdsfasaden med okontrollerad invandring. De har förvärrat problemen med att kalla kritikerna rasister. Kinberg Batra har visat kurage genom att erkänna att kritiker har trakasserats. Om hon menar allvar bör hon normalisera relationerna med det parti som kritikerna bildat för att de vill se en annan migrationspolitik.

För att blanda bort korten förklarar Kinberg Batra sin gamla politik med att partiet stått för frihandel och inte velat hindra folk att resa mellan länder. Argumenten är nonsens. En begränsad migrationspolitik är inget hinder för frihandel och resor för personer som kan identifiera och försörja sig.

Med väljarflykt tvingas moderatledaren nu erkänna att partiet ska byta fasad, men hon vägar erkänna att man gjort fel.

– Det var ju rätt då, försöker Kinberg Batra försvara sig.

Det är svårt att övertyga att det var rätt med öppna gränser för inströmning av folk med försörjningsbehov under oöverskådlig tid. Alla med förnuft inser att öppna gränser kan bli ohållbart, i synnerhet om många som kommer har svårt att anpassa sig till svensk livsstil.

Det är skrämmande att personer med orealistisk världsuppfattning når höga positioner. Kanske tänkte ledande moderater som en komiker i ett annat sammanhang

– Kan de komma så många, kan de va’ så jävliga?

Nu hoppas Kinberg Batra väljarna ska tro att partiledningen vet hur fasaden ska bli beständig.

Fan tro’t sa Relling.

Jan Ivarson

Politiskt obunden