Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

”Behöver man utreda eventuella alternativ för framtiden ska också alla i politiken vara informerade”, skriver Therése Mancini (S).
”Behöver man utreda eventuella alternativ för framtiden ska också alla i politiken vara informerade”, skriver Therése Mancini (S).

Moderaterna talar med kluvna tungor

Att jag som ledamot i kommunledningen har kunskap om att projektet skulle innefatta en om- och tillbyggnad av Hunnebohemmet är inga konstigheter men att förvaltningen på eget bevåg (enligt Moderaterna) utreder något helt annat än det kommunfullmäktige beslutat där varken kommunledningen eller arbetsgruppen är med på tåget är helt sanslöst.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik till Moderaterna i Sotenäs

LÄS MER: Vi står inte bakom värvningskampanj på äldreboende

Kanske visste majoritetens ledamöter i kommunledningen detta men det är verkligen inte samma sak.

Behöver man utreda eventuella alternativ för framtiden ska också alla i politiken vara informerade, så också oppositionens gruppledare i omsorgsnämnden som fick reda på allt i efterhand.

För övrigt när det gäller att Hunnebohemmet inte ska läggas ner, säger Moderaternas ordförande i omsorgsnämnden till Bohusläningen att den planerade om- och utbyggnaden inte hotas, för att i nästa stund säga att om utredningen kommer fram till att ett äldrecentrum vid Kvarnberget i Kungshamn är bättre skulle det innebära en utbyggnad där i stället. Jag känner mig sannerligen inte övertygad av Moderaternas svar om vårt äldreboendes framtid i norra delen av Sotenäs kommun. Och att förvaltningen tagit ett beslut över nämndens ordförande om en parallell utredning ser jag också som otrolig.

LÄS MER: Politiker tvingas bort från Moderaterna i Sotenäs

Det låter snarare som att ni försöker centralisera verksamheten till ett samhälle bakvägen för oppositionen och invånarna på ett högst odemokratiskt sätt, vilket verkar vara ett allt vanligare fenomen när det gäller majoriteten i Sotenäs.

Therése Mancini (S)

Hunnebostrand