Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Munkedalspolitiker, sluta slösa med våra pengar!

Jag tycker det är förfärligt att vi Munkedalsbor ska sponsra VA till sommarstugeägarna

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Munkedals kommunfullmäktige beslutade i juni 2016 att dra ledning för VA till Bergsvik och Gårvik, sommarstugeområden där väldigt få av fastighetsägarna är skrivna i Munkedal. Beslutet fattades utan redovisning av hur mycket det skulle kosta eller var man skulle ta pengarna ifrån. Det skulle dock bli samhällsnyttigt och gynna inflyttning, ansåg ja-sägarna.

Det blir ett dyrt kalas. Minst 90 miljoner har man nu räknat ut att det kostar! Hälften av detta, minst 45 miljoner, ska Munkedals skattebetalare och samtliga som är anslutna till kommunens VA-nät stå för. Boende i Dingle, Hällevadsholm och Hedekas drabbas alltså också av detta. Alla som bygger nya hus får efter beslutet punga ut med 260 000 kronor i anslutningsavgift, 80 procent mer än för tre år sedan, och avgifterna för vatten osv ökar kraftigt. Majoriteten i kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att KS ska säga ja till allt detta på mötet den 25 januari. Inte kan ett sådant beslut bidra till ökad inflyttning.

Jag tycker det är förfärligt att vi Munkedalsbor ska sponsra VA till sommarstugeägarna från andra länder och andra kommuner. Nej, låt dem borra sina egna brunnar och ålägg dem att ordna egna reningsverk! Det finns idag små reningsverk som renar bättre än det kommunala gör. Den lösningen skulle alltså gynna både Gullmarn och Munkedalsbornas plånböcker. Vi har idag Sveriges näst högsta skatt och alla kommunala avgifter är skyhöga. Det räcker!

Politiker, tänk om! Det är val nästa år!

Gun Carlsson

pensionär och fastighetsägare