Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Debattören tycker att även övre delen av Kungsgatan behöver åtgärdas. Bild: Karl af Geijerstam

När ska övre Kungsgatan renoveras?

När det ska hända något i centrum så ignoreras övre Kungsgatan totalt.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Nu har Uddevalla Kommun renoverat Kungsgatan. Det har slagits på trummor och haussats upp. Resultatet är fint. Men vänta lite.. Kungsgatan? Den går ju högre upp än torget? Ja visst. Den går upp till Agnebergsskolan. Är den renoverad? Nej. Armaturerna är sneda och lyser skumt. Porten mot centrum för de som kommer norrifrån är riktigt usel.

Den finns inte i kommunens ögon tydligen. Julbelysningen kom exempelvis upp efter ljusinvigningen tror jag, sedan lös den ibland.

Jämför nu den renoverade delen och den "bortglömda".

Vad ser vi? Jo, få, tomma lokaler och en levande gata med en del småföretagande. Vid den nedre delen gapar tyvärr stora skyltfönster tomma. Detta kan man inte lasta kommunen för utan så ser det ut i Sverige 2019 lite här och var.

När det ska hända något i centrum så ignoreras övre Kungsgatan totalt. Aktiviteter är enkom från torget och rakt ner mot Kampenhof. En enda gång minns jag att övre Kungsgatan fick lov att vara med, då var det ett skådespel som arrangerades och det var jätteroligt, Det är väl minst 10 år sedan. Här har centrumutveckling eller vad det nu heter något att rodda i. Även kommunen får steppa upp och låta maskinerna jobba en bit till.

Hela staden ska leva!