Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Regionfullmäktige ska fatta beslut om namnbyte.  Bild: Karl af Geijerstam
Regionfullmäktige ska fatta beslut om namnbyte. Bild: Karl af Geijerstam

Namnbytet av regionen är ett oanständigt förslag

De pengar som ett namnbyte skulle kosta skall läggas i vården där behoven är stora.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Var finns förnuftet? Hur kan de styrande i VGR överhuvud taget komma på idén om att byta namn på regionen vilket skulle medföra stora kostnader. Siffran 10 miljoner har nämnts. Detta när man dagligen läser om hur ansträngd sjukvården är. I Bohusläningen den 6/3 läser jag först om överbeläggningen på strokeavdelningen för att längre ner på samma sida läsa om förslag på namnbyte.

Vad är det för skillnad på att skriva ordet region sist eller först? Innebörden är ju densamma. Att lägga så mycket pengar på ett namnbyte är för mig helt ofattbart.

LÄS MER: Västra Götalandsregionen ska byta namn – 10 miljoner för nya skyltar

Sjukvården matas dagligen med olika sparbeting. Jag har själv nära anhöriga som jobbar inom NU-sjukvården och enligt min mening borde all personal ha medalj för att de orkar med den arbetsbelastning som de utsätts för och med dålig ersättning. Dessutom förväntas de också att vara vänliga och hjälpsamma mot patienterna, vilket de allra flesta också är.

LÄS MER: Problemet med Västra Götalandsregionen är inte namnet

De pengar som ett namnbyte skulle kosta skall läggas i vården där behoven är stora. Det är våra skattepengar det handlar om och de skall förvaltas på ett sätt som kommer medborgarna tillgodo och inte slösas bort på dumheter. Nej, detta är ett oanständigt förslag och vi får hoppas att förnuftet får råda då man skall ta beslut om detta förslag.

Karen Larsson

Kungshamn