Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Stefan Löfven och Dan Eliasson har fått hård kritik från allmänheten. Eliasson valde i dagarna att avgå som generaldirektör för MSB. Bild: Janerik Henriksson/TT
Stefan Löfven och Dan Eliasson har fått hård kritik från allmänheten. Eliasson valde i dagarna att avgå som generaldirektör för MSB. Bild: Janerik Henriksson/TT

Naturligtvis borde de skämmas och dra sig tillbaka

Det sägs att folket får de politiker det förtjänar. Vad har vi då gjort för ont som tvingas dras med de vi har nu? Ett antal toppolitiker och höga tjänstemän följer inte de råd och anvisningar de själva beslutat om och kan förväntas stå bakom. Jag tycker det är skamligt hur illa de bär sig åt.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Naturligtvis borde de skämmas, ta konsekvenserna av sitt dumma agerande, inse att de inte har vårt förtroende och inte heller förtjänar det. De borde dra sig tillbaka.

Det verkar de dock inte ha vett till. Istället kommer den ena undanflykten efter den andra i desperata försök att förklara varför det var nödvändigt att åka till Kanarieöarna, stå i kö i Sälen, besöka köpcenter för att köpa reservdelar till rakapparater eller julklappar i sista stund.

LÄS MER: Eliasson omplaceras – men behåller lönen

När så syndaren blir uppmärksammad på att det han eller hon gjort inte är acceptabelt pressas en läpparnas bekännelse fram och publiceras via något av de sociala medier som finns. Sedan hoppas han eller hon att allt är som förr!

Kan någon vara så enfaldig att man tror det är så enkelt att återskapa ett förlorat förtroende? Hur kan man förvänta sig att vi vill ha politiker och tjänstemän som struntar i givna anvisningar? Tror de att de på något sätt är en "nomenklatura" som står över våra lagar och förordningar?

Så är det naturligtvis inte. De skall följa samma regler som vi andra. Ja, till och med borde de föregå med gott exempel och absolut inte agera så korkat som de nu gjort. Vi vill ha förtroendevalda vi kan lita på. De skall vara föredömen, inte falska profeter!

Tony Åkesson

LÄS MER: Trovärdigheten hos statens företrädare ligger just nu under noll