Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Naturligtvis ska dåliga förslag kritiseras

Man behöver inte ha mycket fantasi för att förstå att busshållplatsförslaget var dåligt

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Läser med förtvivlan om problem inom miljö- och samhällsbyggnad (MoS) För ett antal år sedan satt jag med i dåvarande tekniska nämnden. Nämnden hade en som jag då uppfattade mycket god kommunikation och klimat mellan politiker och tjänstemän. Jag kan ha fel men det var min uppfattning. Vad eller vem har stökat till detta? Rimligtvis beror det på något/någon/några.

LÄS MER: Slår larm om kränkande beteende och hot mot tjänstemän

Om ett förslag om till exempel hållplatser utan bussficka föredras krävs enligt mig ingen större mängd av intellektuell kapacitet, eller fantasi, för att inse begränsningar i framkomligheten om det genomförs. Naturligtvis skall och bör det kritiseras. Ju tidigare desto bättre. Bästa scenario borde varit mer kritiskt tänk innan bygget vilket kunde sparat lite skattepengar till annat. Nu står vi Uddevallabor med denna trafikpropp alltemellanåt. Ibland står även viktiga transporter eller utryckningar still. Även nästa buss står stilla i samma kö! Hoppas det inte är till mig och min hjärnblödning ambulansen är på väg!

LÄS MER: Ta kritiken från facket på allvar

Att i detta fall som utlovats i våras göra om och göra rätt ger enligt mig en viss trovärdighet. Det borgerliga blocket står för det. Intressant att även MP står för det. Partiet var ju med och initierade denna konstruktion? Eller är det bara en normal vindkantring? Mera beklagligt är att de S-märkta inte har kapacitet att inse varken problem eller feltänk.

Ännu mera tragiskt att Göteborgsvägen verkar bli snarlik. Erfarenhet är när man känner igen ett misstag när man gör det igen? Eller saknas det något?

Vad kan vi trafikanter i Uddevalla göra? Jo rösta i nästa val!

Anders Nygren

trafikant och skattebetalare