Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Upprörd. Fiskaren Robert Olsson avfärdar Naturskyddsföreningens krav.

Naturskyddsföreningen har inte en susning om fiske

Trålfiskare: "Detta är förtal".

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Naturskyddsföreningens krav på trålförbud i Kosterfjorden klingar falskt. Hade det inte vart för yrkesfiskets ansträngningar för att skapa ett hållbart fiske i området så hade det inte blivit en nationalpark över huvud taget. Det kan alla involverade i processen vittna om.

Vi har bara väntat på att någon ska sticka kniven i ryggen och vrida om. Nu har Mårten Wallberg gjort detta. Vi har alla tillstånd som behövs för att utföra vårt arbete som yrkesfiskare i Kosterfjorden. Att jämföra trålning med muddring får stå för den som sa det. Vi är trötta på att få höra att Sveriges bäst förvaltade område, som rönt internationellt erkännande som just detta, ska förtalas av personer som inte har en susning om vad de talar om.

Det fanns en mycket stor misstänksamhet och en mycket berättigad ovilja hos lokalbefolkningen vid bildandet av nationalparken. Ett av de största kraven var att det lokala räkfisket, som är en stolthet och en viktig del av stadens turistnäring, inte skulle drabbas. Nu har vi lyckats med detta och betackar oss från utomståendes Mårten Wallbergs ignoranta åsikter.

 

Robert Olsson