Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

LSK:s ordförande Kristina Geers svarar om klubbens ekonomiska läge när det gäller spelarvärvningar och löner. Bild: Joel Hansson
LSK:s ordförande Kristina Geers svarar om klubbens ekonomiska läge när det gäller spelarvärvningar och löner. Bild: Joel Hansson

Nedflyttning kräver radikala ingrepp

Ljungskile sportklubb (LSK) har inte fått hybris. Tvärtom har LSK:s arbete sedan herrlaget blev nedflyttade till ettan hösten 2020 varit fokuserat på att bygga ett lag och organisation som har möjlighet att fungera i en ekonomi som är väsensskild jämförd med superettan.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Svar till Signaturen "Realist"

LÄS MER: Jag vill inte bidra till LSK:s värvningar

Det här betyder radikalt lägre kostnader och kräver också radikala ingrepp i såväl lagbygge som organisation, så långt från hybris man kan komma.

De spelare föreningen har kontrakterat till herrlaget har skett utan några övergångssummor. Vi betalar en månadslön till spelarna i enlighet med Svenska fotbollförbundets krav. Dessa kostnader finansieras, som i alla föreningar av sponsorintäkter, medlemsavgifter och kommunala bidrag, i fallande ordning. De bidrag LSK erhåller från Uddevalla kommun uppgick år 2020 till 137 000 kronor i anläggningsbidrag och 95 000 kronor i lokalt aktivitetsstöd. Dessa medel baseras på att föreningen har cirka 400 barn och ungdomar i träning och spel. Vidare erhåller LSK sponsormedel från Uddevalla kommun som är en del av den så kallade elitmiljonen som delas med Uddevalla sim och Hälle IF.

LÄS MER: Så har Ljungskile SK:s trupp förändrats – spelare för spelare

Vi välkomnar gärna en öppen diskussion om hur bidragen fördelas mellan föreningarna i kommunen.

Om du har några fler frågor, är du alltid välkommen att kontakta mig direkt.

Kristina Geers

ordförande, Ljungskile sportklubb

LÄS MER: Nya Ljungskile SK-stjärnan Murana Conteh snuvades på hjälterollen i premiären