Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Rimnershallen Uddevalla träningsanläggning träning idrottshall idrott Bild: Karl af Geijerstam
Rimnershallen Uddevalla träningsanläggning träning idrottshall idrott Bild: Karl af Geijerstam

Nu är det dags att snabbutreda Rimnersalternativet

Cirka 10 000 skolungdomar kommer att drabbas, och framför allt Elitidrottsgymnasiet.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

I den tidigare insändaren ”Vad får badhusalternativen för konsekvenser” gjordes ett exempel där befintlig plats och Rimnersområdet ställdes mot varandra för att tydliggöra vad de olika alternativen innebär. Det gjordes även ett påstående att man borde göra en snabbutredning för att inte stänga Rimnersområdet som ett alternativ. Om man trots den tydlighet som då framkommer, att Rimnersområdet är det bästa alternativet, fortsätter med Walkesborgalternativet, krävs ett alternativt bad.

LÄS MER: Vad får badhusalternativen för konsekvenser?

Om vi nu trots detta spånar på att man skall behålla nuvarande plats. Vad blir då konsekvenserna av att ha ett alternativt bad i tre till fyra år?

Ett alternativt bad innebär en extra kostnad på cirka 50 miljoner för kommunen.

Arbetet med den nya simhallen kan inte påbörjas innan allt är klart med det alternativa badet. Därför är tidsperspektivet oklart.

Det förslaget som har presenterats som mest troligt är att bygga in Landbadet. Allmänheten kommer då inte ha någon simhall med alla dess faciliteter, och heller inget utomhusbad på Landbadet under flera år.

Cirka 10 000 skolungdomar kommer att drabbas, och framför allt Elitidrottsgymnasiet.

Uddevalla sim kommer troligtvis halvera antalet medlemmar. Nyrekrytering i simskola kommer minska drastiskt och elitträningen kommer att påverkas. Det går fort att rasera något, men lång tid att bygga upp.

Övriga föreningar såsom vattenrugby, kommer inte kunna träna.

Vi kan inte sälja marken (70 miljoner kronor) och bygga bostäder, vilket leder till att vi inte kan få till den förtätning av centrum vi så desperat behöver för att utveckla centrum.

Andra alternativ, med mindre vattenyta eller bussar till närliggande kommuner är ännu sämre alternativ. Detta skulle drabba alla ovanstående ännu mer och leda till ännu fler uppsägningar både inom kommunen och föreningslivet

Bedömningen är, att bygga på nuvarande plats kommer att leda till uppsägningar, drabba allmänheten, skolungdomar och föreningar under flera år. Badhuset stängt, landbadet stängt och båda under 3-4 år, därför måste Rimnersvallen som alternativ snabbutredas.

Klok som en B.O.K