Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Badhuset Uddevalla

Nu är det katastrofläge för badhuset i Uddevalla

Det är stor skandal att inget händer i badhusfrågan.

Ska hela badhuset behöva gå i graven innan något händer?

Uddevalla har en sim förening med 1 500-2 000 medlemmar.

Sen har ni även allmänheten som nyttjar badhuset. I dag är hoppbassängen stängd på obestämd tid.

LÄS MER: Är hoppet ute för hoppbassängen?

Vilka människor ska inte få nyttja badhuset på grund av platsbrist? Den används även i undervisningssyfte. Vilka grupper ska ej få möjlighet att fortsätta med sina aktiviteter?

Jag tycker att det är stor skandal att det inte händer något. Många har stort behov av att nyttja badhuset, både föreningar, skolor och privatpersoner. Kommunen kan även sträcka på sig som har många duktiga simmare som satsar på att gå långt. Vi har ett Elitidrottsgymnasium med inriktning mot simning. Då är det än viktigare att ha en simanläggning som är fungerande.

Och med tanke på att i grundskolan får man även betyg i simning så är även det viktigt. Jag ställde frågan till en av våra politiker hur länge badhusfrågan varit uppe på tal. Då fick jag svaret i 15 år. Det är skandal att man inte har ett nytt badhus efter 15 år.

LÄS MER: Tvingas stänga bassäng på grund av dåligt skick

Skärpning, man vet ju vilka anläggningar som behöver fixas. Då skulle man vara smart och dra nytta av alla olika möjligheter som blir ekonomiskt bra för alla. Simning är en livförsäkring likväl som att brandkåren kan komma ut och få släcka bränder. De är även vår livförsäkring.

Det blir ju inte så bra om en sådan stor simförening ska stå utan träningsanläggning. Gör om och gör rätt och det snarast. Det går ej att skjuta på det längre. Nu måste det ske – det är ju katastrofläge.

Mia

upprörd simförälder