Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Insändarskribenten oroar sig för nedskräpning. Så här skräpigt såg det ut vid Ramneröds återvinningsstation för några år sedan. Bild: Ronny B Nilsson

Nu blir det mer nedskräpning i norra Uddevalla

Inte bra att ta bort återvinningsstationen vid Ramneröd

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Nu har kommunala tjänstemännen i Uddevalla än en gång visat sin kompetens. Återvinningscentralen på Ramneröd har tagits bort på grund av skolans ombyggnad.

LÄS MER: Ramnerödsskolan byggs om i tre år

Detta innebär att de som bor i Uddevallas norra delar har fått ännu svårare att bli av med sitt återvinningsmaterial. För många är det en extra resa på flera kilometer i en riktning som inte faller in i ordinarie resväg. Detta är knappast att betrakta som miljövänligt. Återvinning ska ju ske för vi ska vara miljövänliga. Det finns platser i närheten av Ramnerödskolan som skulle kunna göras i ordning för tillfällig placering återvinningsstationen. Jag tänker då närmast på gräsytorna vid Fasserödsvägen och Diamantvägen.

Placeringen på Fridhem kommer dessutom att bli ett perfekt ställe att slänga allt annat också. Skogskanten kommer att vara full av byggavfall, bilar, cyklar och allt annat som folk inte vill ha. Värre än det redan är. Det är tacksamt för den late som i vanliga fall slänger sitt avfall utefter diken och skogen i omgivningarna runt Havskuren. Man får hoppas att det i planeringen kring detta ärende även ingår städning.

Städning i området kring Havskuren har inte varit speciellt prioriterat hittills. Det kan ta flera månader att få bort avfall från diken och vid Bohusleden trots flera påstötningar, om det ens blir av.

Kommunen har ett visst ansvar för omgivningarna på grund av att tippen finns, även om avfall ligger på gränsen till annan markägare.

Vad händer med återvinningsstationen på Myråsvägen? Det är många år sedan den togs bort för att ersättas med en annan. Det har ännu inte blivit av. Den plats invid vårdhemmet/busshållplats borde gå att använda, istället för att bara blunda och låtsas som att behovet inte finns.

Vän av ordning