Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Elisabeth Poulsen efterfrågar återigen en gång- och cykelväg samt upprustning av väg 675 mellan Ulvesund och Ljungskile. (Arkivbild) Bild: Ulf Blomgren
Elisabeth Poulsen efterfrågar återigen en gång- och cykelväg samt upprustning av väg 675 mellan Ulvesund och Ljungskile. (Arkivbild) Bild: Ulf Blomgren

Nu föll även jag offer för den dåliga vägen

Den 21 november 2017 skrev jag en insändare om den trafikfarliga vägen mellan Ljungskile och Ulvesund samt behovet av gång- och cykelväg. Tyvärr utan effekt. Och tyvärr har vägen blivit om möjligt ännu mer trafikfarlig efter de omfattande dikningsarbetena som utfördes under föregående år. Vägrenarna har mer eller mindre försvunnit och dikena har på sina ställen blivit avgrundsdjupa.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Jag påpekade i min förra insändare att risken för olycksfall var överhängande.

Och som ett ödets ironi drabbades jag själv den 20 februari i år av en fraktur i handen som är en direkt följd av vägstandarden på sträckan. Eftersom vägen är smal, kurvig och backig gick jag med broddar på den smala vägrenen för att inte i onödan överraska mötande bilister. Vägrenen var tyvärr ännu smalare än jag trodde varför jag gled ner i diket som var fyllt med snö. Det gick inte att se var vägrenen slutade och diket började. Så nu sitter jag här med en fraktur i höger hand och gips i fem veckor. Hade vägrenen varit av normalbredd hade olyckan inte skett.

Med detta vill jag ha sagt följande:

Snälla, se till så att vi får den gång- och cykelväg som så väl behövs! En högtrafikerad väg som håller så låg standard är inget mindre än en skandal. Man ser på många andra ställen raka, breda vägar med parallell gång- och cykelväg. Det känns faktiskt ibland som om det inte är behovet som styr vilka insatser som görs utan hur lättgrävt det är.

Och eftersom det pågår byggnation på många ställen både i Ulvesund och längre norrut längs väg 675 kommer naturligtvis trafiken att öka ytterligare. Det borde ligga i både Uddevalla kommuns och i Trafikverkets intresse att åtgärda denna skamfläck innan det är alldeles för sent!

Kan man få tacka på förhand…?

Elisabeth Poulsen

Ulvesund