Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Stian Lysberg Solum

Nu flödar knarket helt öppet i Uddevalla

25-åriga speedade killar säljer helt öppet på Söder.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Att SSU:s ordförande Philip Botström använder en vass retorik mot gängkriminaliteten i Sverige är ett sundhetens tecken och en förhoppning om en uppvaknande vind bland politiker. Denna gång glädjande nog från ett demokratiskt parti till vänster och inte från ett parti på högerkanten som startades för trettio år sedan av ett gäng nazistsympatisörer, det vill säga Sverigedemokraterna.

Droghandeln i Uddevalla är utbredd och synligt etablerad. När barnen på ”dagiset på Söder” snart har gått hem för dagen, väller gänget med de speedade droghandlarna in bland sandlådor och gungor. I den döda vinkeln bakom skolbyggnaden, där allmänheten och polisen inte ser (om de inte anstränger sig lite) väntar de på att få stämma träff med mycket unga uddevallabor som börjat ta sina första nyfikna steg in i knarkandets värld.

Vet du om det är din unga tonårsdotter som köper knark inne bland buskarna på baksidan av ”dagiset på Söder” av 25-åriga, speedade, förråade killar?

De internationella drogkartellernas brutala tentakler etableras i stadsdel efter stadsdel I Uddevalla. Den passiva handlingen av polis, kommun, fastighetsägare blir till slut, till en i stort sett identisk kopia av de tre aporna från österlandet – en som inte ser – en som inte hör – och en som inte säger något.

Det är på tiden när den unge socialdemokraten Philip Botström säger det som borde sagts för länge sedan i detta land. Det är inte värdigt en modern demokrati som Sverige att hysa plats för internationella drogkarteller som bedriver brutal människohandel.

Vi måste alla samarbeta och hjälpa till efter bästa förmåga. Skiten måste bort!

Pål Magnusson

Uddevalla