Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Nu kan det äntligen spelas tennis i Ljungskile

Klubbarna har varit konstruktiva för att hitta en lösning

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Svar till ”Trött skattebetalare” Nytt bidrag till LSK?

Kan mycket väl förstå debattörens reaktion efter att ha läst artikeln i lördagen Bohuslänning där ersättningen till LSK framställdes som ett förtäckt sponsorbidrag till föreningen. I synnerhet när man gör en ytterst haltande jämförelse med de pengar som BMK sökt.

Men vad man inte skriver är att ersättningen till LSK möjliggör att Ljungskile Tennisklubb äntligen återigen kan bedriva utomhusspel cirka åtta månader om året. Något man inte kunnat göra på ett par år då de berövats sina banor till förmån för ett hyreshus på den plats där utomhusbanorna tidigare låg. Alternativa placeringar av nya tennisbanor har prövats på olika platser men stött på patrull av olika slag under resans gång.

Att man nu äntligen lyckats komma fram till en alternativ placering som alla parter tycker är bra är inget annat än resultatet ett gott arbete utfört främst av två föreningar med stor och viktig ungdomsverksamhet. För politiken har det varit ett nödvändigt jobb att ena alla parter och hitta en hållbar lösning. Visst har det kostat både kraft, tid och pengar men nu är vi snart i mål. Något som kommer att gynna ungdomsidrotten i Uddevalla kommun och i synnerhet i Ljungskile.

Läs också: Kommunen kompenserar Ljungskile SK

Låt oss se detta som ett startskott för att börja samla fler idrotter kring Skarsjövallsområdet till ett framtida idrottscenter. Vill på detta sätt rikta ett stort tack till styrelserna i Ljungskile Tennisklubb och Ljungskile Sportklubb för dess konstruktivitet och vilja till lösning i denna utdragna process.

 

Tobias Andreasson

Gunilla Magnusson

Samhällsbyggnadsnämnden Uddevalla kommun