Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Nu ska vi som bor på landet straffas igen

Tisdag den 12 februari . Gick ur sängen som vanligt kl 07.30. Satte på kaffe och gröt för att njuta av frukosten med Bohusläningen. Gick till brevlådan och hämtade tidningen som vanligt. Men i dag var det även ett brev från Bohusläningen. Okej tänkte jag, det är nog dags att prenumerera på nytt.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Jag öppnade brevet och fick se att jag skulle få tidningen dagen efter. Fredags- och lördagstidningen skulle komma på måndag. Adrenalinet gick i topp. Nu förstod jag att vi som bor utanför stadsområdet ska straffas som vanligt. Dom kan få nyheterna i morgon.

Jag är 70 år och har haft tidningen i många år och njuter av morgonstunden med att läsa, lösa korsord och sudoku. Nu var det slut. Jag ringde två av mina kompisar som också är pensionärer och frågade hur det står till i dag. Kunde knappt få svar för dom var så uppretade på detta.

Dom har också haft tidningen i många år. Men vi är väl för gamla och räknas inte in i systemet bara för att vi använder hjärnan i stället för dator. Alla tre blev snabb eniga om att avbryta abonnemanget. Det blir tre stycken Bohusläningen och två stycken Strömstads Tidning på en sträcka av 900 meter.

Det blir säkert många fler. Hoppas ni sparar in så mycket att ni kan höja topparnas löner och bonusar så ni blir nöjda!

Besviken prenumerant

Svar direkt

Orsaken till att vi gör den här förändringen är att distribution av papperstidningen samma dag kostar mer än vad vi får in på prenumerationerna. Därför gör vi den här förändringen. Vi vill lägga prenumerationspengarna på ett bra och relevant innehåll i stället. Men ska vi klara det måste vi se över distributionen och få ner de höga kostnaderna.

Ingalill Sundhage

Chefredaktör