Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Ann-Sofie Alm • Jörgen Warborn

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Ny politik för bättre företagsklimat

Munkedal rasar i Svenskt Näringslivs ranking. Detta kräver förändring, skriver Ann-Sofie Alm (M) och Jörgen Warborn (M).

Regeringen höjer skatterna på jobb och företagande och samtidigt är de förvånade över att företagsklimatet försämras. Det krävs ny politik som innehåller behövlig vilja och förståelse för de utmaningar som jobbskaparna, företagarna, möter i samhället.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges alla kommuner visar att Munkedal under de sju år som S och C styrt kommunen rasat från plats 100 till 253 av totalt 290. Det kräver förändring.

Företag skapar jobb och stärker därmed vår gemensamma välfärd. Att då göra som den rödgröna S, C och MP-regeringen i Munkedal och den rödgröna regeringen på riksnivå, höja skatter samt avgifter för företagen är helt fel väg att gå. Fler företag ska ha råd att anställa efterlängtade medarbetare. Fler människor behöver komma in på arbetsmarknaden. Det är så vi bygger ett starkare och tryggare Munkedal.

Vi moderater vill att det ska finnas goda förutsättningar för att driva företag och att det alltid ska löna sig att jobba. Därför vill vi sänka skatten på arbete, särskilt för dem med låga inkomster. Skattelättnaden skulle innebära att en normalinkomsttagare får behålla nära 500 kronor mer varje månad, det är 6 000 kronor mer per år! Att på detta sätt göra det mer lönsamt att arbeta väntas bidra till 14 000 fler jobb på lång sikt.

I vårt arbete med att göra de svenska bidragen mer rättvisa ingår att införa ett bidragstak och att man som ny i Sverige successivt ska kvalificera sig in i välfärden genom arbete.

Näringslivets Regelnämnd har i sin årliga rapport slagit fast att företagarna upplever att regelkrånglet ökat under den rödgröna regeringen. Det är inte acceptabelt. Det måste bli enklare att driva företag om Munkedal ska stå starkt i konkurrensen. För sanningen är att resten av landets kommuner inte kommer att vänta in Munkedals kommun, det krävs ny politik så snart som möjligt. Både i Sveriges riksdag och i Munkedals kommun.

Ann-Sofie Alm (M)

Munkedal

Jörgen Warborn (M)

Riksdagsledamot och ordf. Moderata Företagarrådet