Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Nyinvigning av Höjdenskolan.

Obegripligt beslut om Höjdenskolan

Socialdemokraterna: Renoveringen måste slutföras

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

För oss Socialdemokrater i Färgelanda är beslutet på kommunstyrelsen den 7/11 angående att slutföra en renovering av Höjdenskolan helt obegripligt. En majoritet bestående av C, M och L fattade ett beslut om att inte slutföra hela renoveringen med hänvisning att man först skall göra en nulägesanalys av nuvarande skolor och förskolors status och underhållsbehov. Inte så att vi inte ställer oss bakom en sådan utredning, men vi tycker inte att det ena utesluter de andra.

LÄS MER: Renoveringen av skolan dubbelt så dyr

Detta innebär att man inte slutför renoveringen av en del av skolan och låter den högst tillfälliga uppfräschningen räcka. Detta kommer att påverka arbetsmiljön för både våra elever och personal. Arbetsmiljön är i högst grad en faktor som påverkar elevernas lärande. Vad det gäller personalen kan detta påverka rekryteringar av lärare och annan personal. Kan också påverka möjligheten att behålla personal. Om man mot förmodan kommer att fattas ett nytt beslut att ändå påbörja denna renovering kommer detta troligen bli dyrare. Ny upphandling måste göras och nya uppstarts kostnader kommer på nytt, i stället för att köra på när byggarna ändå är där.

LÄS MER: Tiden kommen för debatterad renovering

För oss Socialdemokrater fanns inte några andra tankar på beslut än att slutföra hela renoveringen av Höjdenskolan. Allt med tanke på våra elever och dess lärande och inte att förglömma personalen och elevernas arbetsmiljö.

Socialdemokratiska kommunstyrelsegruppen i Färgelanda

Ulla Börjesson, Magnus Fröberg, Urban Henriksson, Andreas Karlsson

LÄS MER: Lyft blicken och bygg nytt på Höjden