Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Ansvariga tycks inte ha lärt sig någonting efter vårens utbrott, menar skribenten. Bild: Stefan Bennhage
Ansvariga tycks inte ha lärt sig någonting efter vårens utbrott, menar skribenten. Bild: Stefan Bennhage

Obegripligt om skyddsutrustningen tar slut igen

Trots att vi blev tagna på sängen och inte hade skyddsutrustning på lager i våras, tycks ansvariga inte lärt sig någonting eftersom det redan nu larmas om att det under vintern kommer vara brist på skyddsutrustning inom vissa regioner.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Det är fullständigt obegripligt att "staten" inte säkerställt detta. Smittan börjar ånyo spridas på äldreboenden och hos de som har hemtjänst. Tyvärr lär detta innebära att vi för den närmaste tiden kommer få många nya dödsfall varje dag.

För egen del besöker jag till exempel Uddevalla sjukhus och deras provtagning med jämna mellanrum. Sedan pandemin startade är det endast vid ett av dessa besök som sköterskan på provtagning har använt visir.

Visiren ligger på ett bord men används oftast inte. Hur man tänker kring detta begriper jag inte. Först framåt juni började hemtjänsten använda skyddsutrustning vid de dagliga besöken hos en av mina föräldrar. Då var det några som använde och några som inte tog på visir. Senare har de övergått till att alla använder visir, och det tackar jag för eftersom föräldern troligen inte hade haft en chans att överleva covid-19.

De yngre verkar tro att de är odödliga, trots att även en del yngre blivit svårt sjuka.

När smittan bekräftades i början av året i Kina uttalade Folkhälsomyndigheten att den inte skulle nå oss. När den spreds i Alperna sa man att risken var liten att den skulle få fäste här. När våra grannländer i större utsträckning stängde ner för att minska spridning sa man att vi snart har flockimmunitet och att våra grannländer skulle drabbas hårdare senare. När andra vågen drabbade Europa sa man att vi inte skulle få någon andra våg utan mer sporadisk smittspridning. Ja, vad ska man säga om dessa så kallade experter?

Än så länge frisk

LÄS MER: Pandemin är gränslös – det är inte regionerna