Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
18 maj 2018: Ljungskile SK spelar mot IK Oddevold. Här ser vi Hampus Dahlqvist och Daniel Ahonen. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Oddevold och Rössö kan spela på Skarsjövallen

Esko Olsson: "Tyvärr är väl denna fråga alldeles för infekterad för att ens diskuteras"

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Jag gick hem efter den sista (?), magiska matchen på Skarsjövallen, den otroliga vändningen mot Lund som gav känslan av att vara tillbaka i Allsvenskan eller i alla fall Superettan och kände att detta kan inte vara slutet! Varför ska man stänga ned division 1:s bästa arena för fotboll och istället satsa på en omodern arena som lämpar sig bäst för friidrott?

Skarsjövallens läge nära vandringsleder, direkt anslutning till tennisbanor, cykelleder och fina bad ger en enorm möjlighet till framtida utveckling istället för avveckling av området, över 200 bostäder är redan detaljplanerade redan, vad ska man locka med nu? En ort som inte ens kan erbjuda en vettig möjlighet för barn att utöva världens största idrott.. Se bara hur Jönköping har utvecklat området kring Stadsparksvallen och hur området har utvecklats kring fotbollsarenan.

Det kanske är en utopi men hade det inte varit fantastiskt om varje fotbollsförening drev sina egna verksamheter upp tills det att barnen är i 15 årsåldern för att sedan slå ihop lagen när ungdomarna börjar gymnasiet, då är naturligare att bedriva träning på planerna kring Rimnersvallen och man har en större möjlighet att få fram riktiga talanger från tex UEIG istället för att IFK U-a, Oddevold och LSK samtliga bedriver halvdana satsningar i olika omgångar. Vidare borde de A-lag som ligger högst i seriesystemen istället samsas på kommunens enda riktiga fotbollsarena Skarsjövallen. Då behövs inga fler dyra upprustningar av Rimnersvallen utan den kan bli vad den borde vara, en ren friidrottsarena. Släpp det som varit och glöm att någon enstaka VM-match spelades där för över 60 år sedan. Frågar man spelare och ledare i Rössö och Oddevold vill de nog hellre spela sina matcher nära publiken. Tyvärr är väl denna fråga alldeles för infekterad för att ens diskuteras, det finns ju en gammal stomme av bakåtsträvare som tyckte allt var bättre förr som antagligen skulle trilla av pinn hellre än se sitt Oddevold spela i Ljungskile istället för på Rimnersvallen, att det blir både dyrare och sämre är inget argument. Att driva linjen som tvingar LSK göra samma sak fast tvärtom är dock inget problem..

Så, lyft blicken, se till fotbollens, publikens och skattebetalarnas bästa, satsa på Skarsjövallen! Vem vet, om många år kanske vi istället kan ha ett Uddevalla United…

Esko Olsson