Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Ni, som i dag är ansvariga för verksamheten på Emaus, håller på att slå sönder en tradition och ett nöje som glatt generationer av Uddevallabor.

Ologiska förklaringar från ansvariga

Tack Ingela för din insändare om framtiden för Emaus. Vi är många föräldrar, mor- och farföräldrar som glatts åt dig och dina medarbetares insatser under de decennier som du lett verksamheten på Emaus. Att ha tillgång till en plats och en verksamhet som Emaus har varit guld värt för oss i den äldre generationen. Något som varit unikt för Uddevalla!

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Med anledning av

Ingelas insändare om Emaus 7 september

Men tydligen är det så att det är nya vindar som blåser i kommunen. Med förevändning av covid-19 har ridningen med tillhörande aktiviteter stängts och detta tydligen mer eller mindre permanent i sin nuvarande form. De barn och ungdomar som tillåts samlas i skol- och klassrumsmiljöer har under vår och sommar utestängts från hästskötar- och ridverksamhet. Med den ena ologiska förklaringen efter den andra från ansvarigt håll har besökare i bästa fall kunnat ägna sig åt att mata kaniner eller sitta bak på en hästkärra.

Ni, som i dag är ansvariga för verksamheten på Emaus, håller på att slå sönder en tradition och ett nöje som glatt generationer av Uddevallabor. Med era försök till förklaringar i insändare om utveckling, inkludering och integrering är snart vårt unika Emaus ett minne blott.

Jag ber er därför tänka om och se till så att ”det gamla Emaus” återuppstår. Se till att verksamheten styrs och leds av politiker och medarbetare med ett genuint intresse för barn, ungdomar och djur. Era tankar om allas delaktighet, struktur och pedagogik ryms mycket väl inom den tidigare verksamheten.

Så låt oss behålla ”vårt Emaus”.

Besviken morförälder