Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Louise Erixon (SD), kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborg, och Moderata kommunalrådet Paul Andersson,  vid SD:s sommarfestival på Slottsudden i Sölvesborg på lördagen. 
 Bild: Johan Nilsson/TT
Louise Erixon (SD), kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborg, och Moderata kommunalrådet Paul Andersson, vid SD:s sommarfestival på Slottsudden i Sölvesborg på lördagen. Bild: Johan Nilsson/TT

Olyckligt att Sverigedemokraterna inte är politiskt isolerade längre

P-A Hultman: Med Sverigedemokraterna blir framtiden kolsvart

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Nu börjar prövningen för Sverige. Sverigedemokraterna i Sölvesborg med stöd av Moderaterna och Kristdemokraterna ifrågasätter svensk lag. Nu har SD fått makt i vissa kommuner, och där ska man nu inleda sina experiment hur långt kan man gå i landet Sverige vad gäller att bland annat ifrågasätta lagstiftning, regelverk, normer, värderingar, mänskliga rättigheter med mera? Detta har jag varnat för i flera år, nu börjar det.

Att som SD i grunden vill ha "en stark nationell identitet och ett minimum av språkliga, kulturella och religiösa skillnader". Inom SD:s normer anser man att även du som infödd svensk kan upphöra att vara en del av nationen om du inte är tillräcklig lojal mot den "svenskhet" som gäller enligt Sverigedemokraternas värderingar. Man ska veta att det är endast 21 år sedan Sverigedemokraterna ville att "etniska främlingar" som kommit till Sverige efter 1970 skulle skickas tillbaka till sina hemländer. Nu börjar det brännas. Vi har sett nazismen, fascismen och kommunismens fula tryne, nu kommer Sverigedemokraternas ideologi tillsammans med kristdemokraterna och moderaterna att bli aktuell.

Att Moderaterna och Kristdemokraterna hoppat på Sverigedemokraternas tåg både i kommuner och riksdag är alarmerande. Även att andra partier har hängt på i de bakre vagnarna är illa, mycket illa. Sverigedemokraterna anser att de är bäst inom alla politikerområden i Sverige, och får mer och mer medhåll från Moderaterna och Kristdemokraterna. Det är tragiskt att se när denna trio stå och slår ned på andra partier och mena ”att man tappat kontrollen”.

Som exempel, Moderaterna och Kristdemokraterna ansåg det vara mer givande att diskutera om Sverigedemokraterna skulle vara med i de samtalen om skjutningar på den senaste tiden, än om själva skjutningarna. Eller när Kristdemokraternas ekonomiske talesman Jakob Forssmed talar illa om andra människor och deras politik, det är illa, mycket illa med svensk politik idag. Nu kommer det exempel på exempel där Moderater och Kristdemokrater följer i Sverigedemokraternas fotspår, det är alarmerande. Förstår man inte vad Sverigedemokraterna vill med landet Sverige, då blir framtiden mörk, till och med kolsvart. Vem vill leva under det förtrycket?

P-A Hultman

Grebbestad

Per Anders Hultman Bild: Ann-Katrin Eklund
Per Anders Hultman Bild: Ann-Katrin Eklund