Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Det är personalen som sitter på kunskapen om hur vård och omsorg ska bedrivas, skriver Pål Magnusson. Bild: Stefan Berg

På höga hästar vinner man inte förtroendet från invånarna

Först och främst: Den ideologiska dialogen med Uddevallas politiska makt tycker jag inte ska föras utan insyn för folket som röstar fram alla er politiker – därför kommer jag fortsätta föra dialogen angående omorganisationen av hemtjänstgrupperna 1-4 i öppna medier, med så stor inblick för alla berörda som möjligt, och inte i slutna rum som du önskade.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik till Stefan Skoglund (S)

LÄS MER: Vi beslutar inte om hur hemtjänsten ska organiseras

Jag hoppas att du inte har något emot min folkliga vilja? För övrigt så har jag och mina arbetskamrater och vår chef mycket högt i tak i gruppen och avhandlar dagligen alla svåra frågor som berör jobbet, med brinnande glöd. Men ideologisk kritik mot beslutet att slå sönder hemtjänstgrupp 1–4 tar jag med dig i öppna medier.

Tyvärr tog du inte chansen att berätta om hur socialdemokratin i maktställning i Uddevalla tänker ta ansvar för en god vård och omsorg i Uddevalla kommuns regi, fram till nästa val. I stället började du ditt svar med att arrogant och felaktigt påstå att jag i min insändare skrivit något om hur hemtjänsten ska organiseras, vilket jag inte skrev – hemtjänsten är redan organiserad!

Jag skrev bara vilka negativa konsekvenser som väntar oss som jobbar i hemtjänstgrupp 1–4, när de fungerande arbetsorganisationerna ska slås sönder. Läs texten igen. Då jag inte vill tro att du medvetet läste fel och medvetet tog chansen att på medvetet ”missuppfattade” grunder bete dig arrogant, antar jag att du bara inte läste tillräckligt noga innan du svarade.

LÄS MER: Stoppa sammanslagning inom hemtjänsten eller avgå

Ur min synvinkel är det önskvärt att detta replikskifte mellan dig och mig borde få ett mer konstruktivt, sakligt och korrekt innehåll framöver. Det är jag och mina arbetskamrater som jobbar i de fungerande arbetsgrupperna som ska slås sönder, med allt negativt det innebär för oss arbetare. Men det är du, från Sveriges socialdemokratiska arbetareparti (SAP), som bemöter min sakliga kritik mot ett dåligt beslut, med ett försök att tillrättavisa med arrogans. Det är jag och mina arbetskamrater som sitter på den riktiga kunskapen om hur vård och omsorg ska bedrivas. Det är vår kunskap du ska lyssna på och ta till dig.

Kunskap ger makt, säger de. Det är dags att visa prov på kunskapstörst nu.

Pål Magnusson

Uddevalla