Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Erik Johansen
Bild: Erik Johansen

Pandemin har inneburit helt nya utmaningar för färdtjänsten

Tack för dina synpunkter. Vi kan inte annat än beklaga att du känner på det sätt som du beskriver i din insändare.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Svar till Anna Holmberg

LÄS MER: Att resa till och från jobbet med färdtjänst är ren misshandel

Under rådande pandemi har vi på Västtrafik ställts inför helt nya utmaningar, som vi aldrig tidigare kunnat förutse.

Ett sätt för att skapa tryggare resor för resenärer och förare i färdtjänsten är att vi tillfälligt tagit bort möjligheten att resa i framsätet. Syftet är att minska risken för smittspridning mellan personerna i bilen. I stället vill vi att alla resenärer sitter i baksätet.

En annan åtgärd vi gjort är att vi infört så kallad ensamåkning för de som reser med färdtjänst och sjukresetaxi.

För de resenärer som inte har möjlighet att åka i baksätet på en vanlig personbil kan vi erbjuda andra lösningar, som att resa med en annan typ av fordon. Har man det behovet ska man snarast kontakta sin kommunala handläggare. Utifrån vad ni kommer fram till där kan vi tillsammans med kommunen planera om dina framtida resor.

Vi jobbar hela tiden på att hitta nya fungerande lösningar i den speciella situation som råder. En sådan åtgärd är att vi just nu håller på att utrusta våra närmare 3 000 förare med visir som de kan använda när de arbetar nära resenärer, till exempel om man hjälper till med bältet. Vi hoppas att det kan hjälpa till att skapa ytterligare trygghet.

Det är viktigt för oss att alla får den bästa möjliga resan utifrån sina förutsättningar. Därför utreder vi alla synpunkter vi får in och försöker rätta till sådant som kan bli bättre. Därför är du alltid välkommen att kontakta oss med dina synpunkter.

Henrik Kjellberg

Västtrafik