Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Lasse Edwartz

Pelletsfabriken var en bra investering

Förlusten är bara en promille av omsättningen

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

800 000 kronor är en promille av 800 000 000 kronor. En promille av Uddevalla Energis omsättning får Bohusläningen att beskriva 800 000 kronor som betydande förluster i pelletsfabriken.

LÄS MER: Nytt minus i kassan för pelletsfabriken i Uddevalla

Uddevalla Energi redovisar fantastiska resultat. 800 miljoner i omsättning. En vinst på över 60 miljoner. Det är ointressant för Bohusläningen, eftersom det är positivt. Av erfarenhet vet jag att det hade inte varit något problem att i redovisningen uppge ett positivt resultat, om redovisningens uppgift vore att hantera Bohusläningens journalistik.

Nu väljer Uddevalla Energi att ge en rättvisande bild av verksamheten. Pelletsfabriken, en ny verksamhet, har föredömligt mött tekniska och affärsmässiga problem. Satsningen är helt rätt. Utan pelletsfabriken hade Uddevalla Energis miljötillstånd begränsat verksamheten.

Hade jag, med den kunskap jag har idag, föreslagit kommunfullmäktige att bygga pelletsfabriken? Svaret är ja. Uddevalla Energi bygger ett hållbart förnyelsebart energisystem. Bohusläningen gör vad den kan för att undergräva den ambitionen.

Roger Johansson (L)

Verkställande direktör Uddevalla Energi 2003 - 2015

LÄS MER: Pelletsfabriken var en dålig investering