Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Politiker måste ha mer av ärlighet och moral

Rune Lanestrand: De vill bara behålla sin position och gå PK-media till mötes.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Giriga riksdagsledamöter skadar inte bara sitt eget rykte utan också demokratin när det börjar bli lite för många ledamöter som avslöjas med att fiffla med ersättning för sitt boende. Jag vet inte om de som fifflar är medvetna om hur upprörda folk blir över att deras förtroendevalda som tjänar 65 000 kronor, plus andra förmåner, inte nöjer sig med det utan missbrukar regler för att få ut några tusenlappar mer i månaden.

De tycks i sin själviskhet inte heller inse eller beröras av hur de spär på politikerförakt och undergräver tron på demokratin när de sätter sina egna intressen i första rummet.

Jag hör folk allt oftare, rakt på sak, undra över hur många folkvalda som egentligen väljer att bli politiker för att de är mer intresserade av att tjäna pengar än att tjäna landet?

Denna undran förstärks av ett ganska utbrett missnöje med att många politiker tycks sakna politiskt mod och ryggrad när partipiskan viner. De är mer måna om att behålla sin position och gå pk-media till mötes än att lyssna till väljarna som vill ha ett samhälle som håller ihop. Inte växande klyftor med ökat våld och otrygghet.

Av tradition vill svenska folket se förtroendevalda som goda föredömen. Se mer av ärlighet, moral och inte girigbukar som på sikt undergräver demokratin.

Rune Lanestrand