Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Carina Antonsson i arbete inom kommunens verksamhet. Bild: Lena Garnold

Politikernas nya arvoden är inte okej

Carina Antonsson, Kommunal: Allt politiskt arbete kan man inte få betalt för

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Vågskålen rinner väl ändå över när man läser att politikerna ska utöka sina kostnader med ytterligare två miljoner för att tillsätta arvoden för gruppledarna. Den nya majoriteten M, UP, L, KD, C och MP har ökat kostnaderna utan att ens tänka, att det är skattebetalarnas pengar de ska nära sig på.

Inte för att förringa politikernas arbete som gruppledare, men i jämförelse med Kommunals medlemmar, som arbetar i kommunens verksamheter och som hamnar i den andra vågskålen, är detta inte okej! Våra medlemmar får det tightare och snävare och springer snabbare och snabbare, för att kunna ge den service de lagstadgat måste ge.

När det i Uddevalla kommuns budget inte räcker till för att ge guldkant till de brukare, boende, barn och unga som finns i våra verksamheter, man skär ner på personaltäthet för att man ska spara in miljontals kronor. Då anser vi att det är fel signaler man sänder ut och det ser väldigt illa ut att våra politiker åker på en räkmacka.

Vi kan ta ett exempel, vår nya majoritets fördyrade kostnader kan jämföras med verkställande av cirka 9 boendeplatser 2019 inom LSS.

Ska inte våra politiker vara de som föregår med gott exempel och ses som trovärdiga, man kan inte dra åt svångremmen bara på ett ställe! Man har tagit ett förtroendeuppdrag och det är inte allt man får ersättning för.

Carina Antonsson

Ordförande Kommunal

Sektion Uddevalla