Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Politisk klåfingrighet i Sotenäs kommun

Kommunstyrelsens arbetsutskott i Sotenäs har valt att följa trenden att sälja ut kommunala fastigheter, dock med den politiska klåfingrigheten att vilja styra sitt ”påvedöme” med att avgöra vem köparen skall vara, med riktad försäljning.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Att en kommun genomför riktade försäljningar på detta sätt strider mot den allmänna moralen men också mot kommunallagen och likabehandlingen av medborgarna, men är även avsteg mot EG-rättsliga regelverket – inte minst statsstödsreglerna enligt artiklarna 87:89 EG.

Följande fastigheter är aktuella:

* Fastigheten Hunnebo 1:113, tidigare Betels loppis lokal i Hunnebostrand. Riktad försäljning till privatperson.

* Fastigheten Heljeröd 1:29 fd Musselina i Bovallstrand riktad försäljning till i första hand företaget Pulskontroll

* Fastigheten Dale 1:18, fd Kungsfönster, riktad försäljning i första hand till befintlig hyresgäst, enligt tidigare värdering.

* Sjöbodar på fastigheten Gravarne 3:1, Bergrumslängan, riktad försäljning, till befintlig hyresgäst.

* Fastigheten Hunnebo1:457, Stensäkert i Hunnebostrand. Riktad försäljning, till nuvarande hyresgäst, Sotenäs Vårdcentral.

* Fastighetsförsäljning av fastigheten Hunnebo 1:327, Kaprifolskolan Hunnebostrand, riktad försäljning till Sotenäsbostäder för rivning.

Att våra förtroendevalda diskuterar med enskilda om köp av kommunala fastigheter i skymundan och mörkar dessa affärer känns definitivt inte förtroendefullt. Till exempel försäljningen av Betels tidigare loppislokal. En värdering är inte genomförd och vem köparen är vill inte kommunen uppge.

Denna politiska klåfingrighet att vilja styra allt ligger utanför det mandat som gavs vid valet och bara ökar misstron mot politiken. Gör om och gör rätt!

Havsalt/Cajos

Läs också: Företag väljs bort från försäljning