Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
STOCKHOLM 20181114: Journalister utanför plenisalen inför statsministeromröstningen i riksdagen. I dag väntas Moderatledaren Ulf Kristersson bli den förste statsministerkandidat sedan enkammarriksdagen infördes som inte godkänns av riksdagen. Bild: Janerik Henriksson/TT

Politiska livet börjar likna en fars

Tänk på Sveriges bästa – och inte ert eget

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Det nuvarande situationen inom svensk politik börjar liknar en fars. Vi har en löv som säger ‘vi pratar inte med det partiet’, samt att en vis partiledare duger inte som statsminister. Sedan har vi en annan löv som säger ungefär samma plus att ‘block gränsöverskridande är önskvärt, bara jag får bestämma’. Samtidigt är den tredje största parti med dess 1,1 miljoner röstar utfrusen på grund av dess riktning och dess väljare förklarade som odugliga, medan en mycket mindre parti är godkände, trotts ett förflutet som inte är snövit precis. Man häpnar. Detta år 2018!

Sir Roger de Coverley (av Joseph Addison) sade i ‘The Spectator,’ år 1711:- ‘much might be said on both sides’. Det finns mycket man kan säger på bägge sidor. Kloka ord då, och lika klok i dag.

Skulle uppmana våra partiledare att ta fram sina ordböcker och leta fram tre ord, som de använder flitigt: demokrati, kompromiss, samarbete och fundera en liten stund.

Tänk på Sveriges bästa – och inte ert eget. Tänk på väljarnas vilja – som de ville att ni skall utföra.

Från sidlinjen