Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
MALMÖ2016-08-11
Brev med frimärken.
Foto: Emil Langvad / TT / kod 9290 Bild: Emil Langvad/TT
MALMÖ2016-08-11 Brev med frimärken. Foto: Emil Langvad / TT / kod 9290 Bild: Emil Langvad/TT

Postnords misslyckade Danmarksaffärer blir dyra för brevskrivarna

Den danska posten var ju konkursmässig

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Så var det dags för Postnord att höja taxan igen, bara för att det skickas för få brev sägs det. Men jag undrar om det egentliga skälet inte är att när Centerpartiet med Maud Olofsson i spetsen drev igenom sammanslagningen av den konkursmässiga danska posten och den välmående svenska posten är den egentliga orsaken.

Den danska posten var ju konkursmässig och var tvungna att göra sig av med 3 000 medarbetare, vilka många av dem hade ett guldkantat avtal om tre årslöner vid uppsägning. Det är detta som vi svenskar nu får betala för med ytterligare en portohöjning om steg av två kronor per 50-grams brev, för något år sedan var det ju en höjning från sju kronor till nio kronor och denna gång från nio till elva kronor.

Postnord lurade ju också till sig administrationspengar av 75 kronor per paket som de stoppade i egen ficka, för att de skulle bevaka momsen på ”Kinapaketen”, allt påhejad av den svenska staten.

Stackars svenska folk som får betala för politikernas idioti. Vad har inte Nuon-affären kostat? Tänk så bra vi haft det om politikerna, myndigheter och tjänstemän inte skolkat och varit på lektionerna under skoltid och lärt sig lite hushållsekonomi, så hade de inte behövt norpa pengar från skattebetalarna vare sig med ökade skatter eller avgifter.

Men så är det ju, att för att finansiera sina misstag måste de hitta på nya vägar att klå de svenska medborgarna på, titta bara på förslaget om skatt på plastpåsar, inte är de väl så dumma att de tror att plastpåsarna i västerhavet kommer att minska om de lägger skatt på dem? För det bryr sig inte de andra länderna kring Nordsjön om ett dugg.

Filatelisten