Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Inga busshållplatser utanför stan verkar vara plogade. Inga trottoarer som leder till sagda hållplatser verkar vara plogade. Inte ens inne i centrum plogas trottoarer och gågator.  Bild: Annika Karlbom
Inga busshållplatser utanför stan verkar vara plogade. Inga trottoarer som leder till sagda hållplatser verkar vara plogade. Inte ens inne i centrum plogas trottoarer och gågator. Bild: Annika Karlbom

Prioritera snöröjning för oss som behöver

Förlåt en nybliven Uddevallabo att jag redan klagar. Jag, liksom många andra sjuka, pensionärer och kvinnor är beroende av kollektivtrafik och trottoarer. De senaste veckornas snöfall har försvårat all tillgänglighet till kommunens service.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Inga busshållplatser utanför stan verkar vara plogade. Inga trottoarer som leder till sagda hållplatser verkar vara plogade. Inte ens inne i centrum plogas trottoarer och gågator. Jag vet inte vem som styr dessa frågor, men detta är under all kritik!

Halkskador, förseningar och problem med att överhuvudtaget kunna ta sig till affärer, jobb, skola och förskola är något kommunen borde anse är prioriterat.

Att kommunen bortprioriterar oss som är i störst behov av samhället är inte ok. Vissa kallar det pensionärsvänlig snöröjning; andra feministisk snöröjning. Rent statistiskt är det pensionärer och kvinnor som är mest beroende av kollektivtrafik, men i en kommun med stor landsbygd är det även många studerande som har svårt att ta sig till sina mål.

Jag vill kalla det samhällsprioriterad snöröjning och jag hoppas att kommunen allvarligt överväger att ändra sina prioriteringar. Är det skatten som är problemet tror jag vi är många som gärna ser ett öre till i ”snöröjningsskatt”. De vintrar vi inte får snö kan ju pengarna sparas till mer snörika år.

Amanda Åhall

trottoar- och bussberoende