Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: Kent Eng

Problemet med Västra Götalandsregionen är inte namnet

10 miljoner skulle kunna användas till oerhört mer angelägna uppgifter inom regionen

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Vi har ett namn som inte överensstämmer med övriga regioner, säger kommunikationsdirektören Erik Lagersten och samtidigt passar han på att nervärdera oss medborgare som levat med regionen i bortåt 20 år för att inte veta vad vi röstar på. Han påstår att det är svårt för oss att veta vad vi skall rösta på. Herregud. Vad vi röstar på skall han fullständigt strunta i.

Vi röstar inte på regioner utan vi röstar på politiska partier som sedan har till uppgift att styra och fatta beslut för regionen och där spelar ett namnbyte ingen som helst roll, men det tro direktören.

Tror Erik Lagersten att invånarna inom regionen är idioter som tror att ett namnbyte skulle göra att alla vet vad regionen sysslar med och vart man vänder sig? Det är inte nuvarande skyltar som utgör ett problem för regioninvånarna, utan snarare tillgängligheten och den blir inte annorlunda för att man kallar regionen vid ett annat namn. Som ansvarig kommunikationsdirektör hade det säkert funnits andra saker att lösa om han tror att vi inte vet vart vi skall vända oss. Jag får en känsla av att man är undersysselsatt när liknande frågor poppar upp .

Västra Götalandsregionen skall heta Region Västra Götaland. 10 miljoner skulle kunna användas till oerhört mer angelägna uppgifter inom regionen

Jack Borlinger

Nu får skyltarna plockas ned.